Träning utomhus gör dig frisk och vältränad

Träna dig till en bättre hälsa

Med sommaren i full gång, är det perfekt tid att blanda upp din rutin genom att ta din träning utomhus. När allt kommer omkring, kan utöva utomhus förbättra energinivåer och minska stressen i större utsträckning än att arbeta ut inuti. Men om din livsmiljö är mer konkret djungel än idylliska park, inte svettas. Det finns gott om fördelar för utövandet insidan.

Löptraning ute

Träna utomhus

Enligt en granskning som ingår mer än 800 individer, utövar utomhus kom med en massa fördelar. Deltagarna rapporterade känslor av vitalisering, minskad ilska, och ökad energi. En annan studie fann att naturen har en allmänt positiv effekt på vitalitet. Eller din känsla av entusiasm, motivation, och energi. Slutligen, helt enkelt spendera mer tid utanför har visat sig förebygga ökningar av fetma bland barn.

Och det finns andra förmåner. Vitamin D-en av de fettlösliga vitaminerna är nödvändiga för starka ben och ett friskt immunsystem kan uppnås via solexponering. Även om mycket debatt finns runt riktlinjerna. Vissa forskare tyder på att fem till 30 minuter av solexponering. Åtminstone två gånger i veckan är tillräckligt för vitamin D-syntes. Naturligtvis är denna rekommendation kommer också med en varning. Använd alltid solskyddskräm och täcka kroppen där det är möjligt.

Likaså om du har din träning utomhus, måste du vara uppmärksam på vädret. Både extrem värme och kyla kan innebära en rad olika frågor. Om du svettas under sommaren, är det viktigt att känna till symptomen på uttorkning och värmeslag. På vintern, experter rekommenderar du klä sig i flera lager för att hålla värmen. Och bekanta med tidiga tecken på förfrysning och hypotermi.

Löptraning inne

Träna inomhus

Om du bor i ett område utsatt för luftföroreningar, kan du vara bättre att träna inomhus. Förorening och andra miljöfaktorer kan också utlösa andningsproblem som allergier och astma.

På väg till gymmet kan också vara ett bättre alternativ. För dem som behöver extra motivation att göra sin träning hända. En studie visade att personer som arbetar med en partner i allmänhet är mer motiverade än solo utövare.

Förutom den sociala miljön som erbjuds på gym, experter säger att grupp träning under ledning av en certifierad instruktör. Också se deltagarna får en säker och effektiv träning, lära sig riktiga rörelser, och träningsmetoder. Det finns ingen anledning till att hoppa dessa helvetiska träningspass du vanligtvis ”glömmer” att utföra. Dessutom kan du ständigt prova nya, innovativa träning som du kanske inte kan göra på egen hand.

Och låt oss inse det, gym har fördelar ingen studie behöver bevisa. De varma, ångande duschar, bastu, pooler, och även spa kan göra varje övning erfarenhet känner mycket mer luxe.

Löptraning uppvärmning

Det bästa av båda världar

I slutändan behöver du inte välja bara en. Vissa träningsgrupper finns helt utomhus, medan massor av gym erbjuder säsongs klasser utanför.

Eftersom gränsen mellan inomhus och träning utomhus fortsätter att suddas ut. Vad som blir tydligt är att blanda upp inomhus och utomhus sessioner är ett bra sätt att hålla övning spännande. Och viktigast av allt är att ha roligt.